dijous, 5 de juny del 2008

RELACIÓ DELS COMENTARIS AMB MARIA MERÇÈ MARÇAL

Anna Montero, Isidor Cònsul i Àlex Broch, tots tres escriptors fan un comentari cadascún sobre Maria Merçè Marçal, les seves obres i la seva trajectória tant en el món de l'escriptura com en el de la seva própia vida.
Els tres arriben a les mateixes conclusions en aspectes del treball i de les seves novel·les però també en el seu propi món el qual està molt relacionat amb el que ella reflecteix als seus llibres.
Gràcies al que ella escriu podem saber moltíssimes coses sobre la seva vida personal i el que pensa sobre aquesta societat.
Anna Montero es fixa més en el seu món interior, la seva preocupació en integrar la veu femenina en aquesta societat, però sempra gràcies al seu llibre Bruixa de dol en el qual es pot comprovar molts aspectes d'aquest tipus.
Isidor explica les diferents simbologies que aparèixen als seus textos com per exemple el drac o la lluna, que a partir d'aquí també ens proporcionarà informació interna de Maria Merçè.
Alex Broch explica de Maria, que amb els seus llibres a volgut construir la seva própia identitat a partir de la llibertat que ella va escollir. Aixó és el que a ella el caracteritza, una autenticitat i sinceritat que queda reflectida a les seves obres.

1 comentari:

Les Vinyes ha dit...

Molt sintètic però correcte.